- 125 gr gurina biguna
- 200gr hauts azukrea
- 2 arraultza
- 500gr irina
- 25gr royal legamia
- Anis pixkat
- Esne pixkat ikusten baduzue lehorra gelditzen ari dela
San Blaseko bainua egiteko:
- 2 zuringo
- 7 koiladakada azukrea,
- Txokolate urtua izena jartzeko
PRESTAERA
- Sumendi bat egin irina, azukre hautzarekin eta legamiarekin.
- Erdian, arraultzak ipini, anixa, esne pixkat eta gurina, lehenotik eskuekin bigunduta.
- Bi eskuekin masa guztia amasatu bolatxo bat lortu arte.
- Arrabola batekin masa tinkatuko dugu eta moztutzen joango gara edalontzi batekin. (Nik "cortapasta" bat erabili dut)
- Labeko bandexan ipini bat bestetatik tokia utziz, labean handitzen direlako.
- Labean sartuko ditugu 200ÂșC-tan 10-12 minutu bitartez tamainaren araberan.
- Bitartean San Blaseko bainua prestetuko dugu:
- Bainumarian jarri dugun bol batean, bi zuringoak eta azukrea nahasiko dugu adaxka batekin eten gabe.
- Azukrea ondo urtuta dagonean, bol-a berotik aterako degu eta indarrez adaxkarekin jotzen jarraituko dugu ikusi arte ondo hostu dela.
- San Blaseko opilak eginda daudenean, labetik aterako ditugu, utziko ditugu epeltzen.
- Jarraian bainua ipiniko dizkiogu eta amaitzeko txokolate urtuarekin izena.
ERREZETAREN ITURRIA: "OSTIRALETAKO POSTREA"
Arratsalde hotz hauetan, parkean ezin egon eta sukaldatzen jarri beharko gara!!
ErantzunEzabatuBA IKASTOLARA EKARRI DASTATZEKO, MESE!
ErantzunEzabatu