ZERA BURURATU ZAIGU: JULENEK BIDALI DIGUN ERREZETA EGIN ETA BIHAR BERE OHORETAN ZATITXO BAT JATEA. ZER IRUDITZEN ZAIZUE?
HEMENTXE DUZUE BERE ERREZETA. EA ANIMATZEN ZARETEN ETA BIHAR ELKARREKIN JAN DEZAKEGU BIRTUALKI! 😋
Os proponemos hacer esta receta y mañana, que es el cumpleaños de Julen, podemos compartirlo virtualmente 😉
BONIATO ETA TXOKOLATEZKO PASTELA
Pastel de boniato y chocolate
OSAGAIAK:
Ingredientes:
- 150 ml olio (edalontzi erdi bat) / aceite (medio vaso)
- 150 gr azukre /azúcar
- 4 arrautza /huevos
- 360 gr irina /harina
- legamia (levadura
- espeziak (Julenek kanela, jengibre eta intxaur nuskatua gehitzen dio) / especies
- 2 boniato handi edo 3 ertain /2 boniatos grandes o 3 pequeños
- txokolate beltza /chocolate negro
- aukeran: ron zirrista bat /opción: chorrito de ron
NOLA EGIN:
- BONIATOAK EGOSI, ZAURITU ETA ZURITU ETA SARDEXKA BATEKIN ZAPALDU PUREA EGIN ARTE / Cocer, pelar y aplastar el boniato
- BESTETIK, OLIOA, AZUKREA ETA ARRAUTZAK IRABIATU / mezclar el aceite, azúcar y huevos
- PUREARI GEHITU / añadir el puré
- ESPEZIEAK, LEGAMIA ETA IRINA GEHITU (RONA ERE BAI) /añadir las especies, levadura y harina
- LABEAN SARTU (Julenen labean 180ª eta ordu bat inguru) / meter al horno 1 hora a 180ª
- PASTELA ATERATZEAN, TXOKOLATEA ZARTAGIBATEAN DESEGIN ETA GAINEAN JARRI (Julenek koko birrindua jarri dio dekoratzeko) / decorar con chocolate negro derretido y/o coco rallado
JULENEK ESPERO DU ZUEN GUSTUKOA ERE IZATEA.

Zorionak Julen Ekainen partetik. Oso ondo pasa eguna.
ErantzunEzabatuZorionak Julen...
ErantzunEzabatuZORIONAK, TXAPELDUN!!
ErantzunEzabatu