2020/05/11

JULENEN URTEBETETZEA: BONIATO ETA TXOKOLATEZKO PASTELA

BIHAR JULENEN URTEBETETZEA DA. BERE ASMOA, GELARA, GEHIEN GUSTATZEN ZAION  BONIATO ETA TXOKOLATEZKO TARTA BAT ERAMATEA ZEN. DITXOSOZKO KORONABIRUSA DELA ETA, EZINGO DUGU BERE BIZKOTXOA JAN. EDO, BAI?
ZERA BURURATU ZAIGU: JULENEK BIDALI DIGUN ERREZETA EGIN ETA BIHAR BERE OHORETAN ZATITXO BAT JATEA. ZER IRUDITZEN ZAIZUE?
HEMENTXE DUZUE BERE ERREZETA. EA ANIMATZEN ZARETEN ETA BIHAR ELKARREKIN JAN DEZAKEGU BIRTUALKI! 😋
Os proponemos hacer esta receta y mañana, que es el cumpleaños de Julen, podemos compartirlo virtualmente 😉

BONIATO ETA TXOKOLATEZKO PASTELA
Pastel de boniato y chocolate


OSAGAIAK:
Ingredientes:
  • 150 ml olio (edalontzi erdi bat) / aceite (medio vaso)
  • 150 gr azukre /azúcar
  • 4 arrautza /huevos
  • 360 gr irina /harina
  • legamia (levadura
  • espeziak (Julenek kanela, jengibre eta intxaur nuskatua gehitzen dio) / especies
  • 2 boniato handi edo 3 ertain /2 boniatos grandes o 3 pequeños
  • txokolate beltza /chocolate negro
  • aukeran: ron zirrista bat /opción: chorrito de ron
NOLA EGIN:
  1. BONIATOAK EGOSI, ZAURITU ETA ZURITU ETA SARDEXKA BATEKIN ZAPALDU PUREA EGIN ARTE / Cocer, pelar y aplastar el boniato
  2. BESTETIK, OLIOA, AZUKREA ETA ARRAUTZAK IRABIATU / mezclar el aceite, azúcar y huevos
  3. PUREARI GEHITU / añadir el puré
  4. ESPEZIEAK, LEGAMIA ETA IRINA GEHITU (RONA ERE BAI) /añadir las especies, levadura y harina
  5. LABEAN SARTU (Julenen labean 180ª eta ordu bat inguru) / meter al horno 1 hora a 180ª
  6. PASTELA ATERATZEAN, TXOKOLATEA ZARTAGIBATEAN DESEGIN ETA GAINEAN JARRI (Julenek koko birrindua jarri dio dekoratzeko) / decorar con chocolate negro derretido y/o coco rallado
JULENEK ESPERO DU ZUEN GUSTUKOA ERE IZATEA.

3 iruzkin: